.:[Double Click To][Close]:.
Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner




Thursday, July 31, 2008

Editorial nº8

Ui, Ui, Ui, com ha estat el mes de Juliol. Ha sigut un mes on s´han tractat diferents temes lingüístics: El Manifiesto por una lengua común (recordeu l’enfrontament dialèctic entre el duo TC: Tadeus Calinca & Toni Cucarella), si El Penjoll ha d’utilitzar el terme bloc o blog, i alguna que altra dissertació dins dels comentaris sobre l’ela geminada, la paraula sahraui o l’accentuació o no del “que” en oracions exclamatives. A més, hem començat a vorer els episodis de Mãemeua. El Santíssim Pare ens ha fet jugar als marcianets. Hem informat de l’arribada dels xiquets sahrauis a Xàtiva, d’alguna que altra ciberacció i de més coses. Filaoret ha eixit de l’armari i ara s’anomena Josep Manel. Les seues contribucions han sigut claus durant este més. S’ha incorporat un nou autor, En Xim de Ca’n Prunes, al que li donem la benvinguda. I ara, al final de mes, damunt que convoquem els 1ers Premis de Biografies Fictícies i li posem música a El Penjoll, va l’encarregat de dissenyar la portada i es fuga a Eivissa... Però no importa, ni la calor ni la Fira podran amb nosaltres els socarrats.

Powered By YouTube - Event Videos and Slides Online



All of the videos, slides, and other materials used during our first "Powered by YouTube" developer event are now online and available for mass consumption:

http://sites.google.com/site/poweredbyyoutube

We had ~100 developers come and hang out with us at YouTube HQ. It was a full day, with talks ranging from best practices to the history of scaling up YouTube infrastructure and, of course, cookies, lunch and t-shirts. There were also some good discussions in our Office Hours lounge. If you're interested, the one-sheet Code Labs we had for working with the Data APIs in JSON and PHP are also available online.



Thanks to everyone for coming out, learning about the APIs, and sharing your feedback and questions with us. Special thanks goes to Slide, Qik, Animoto, Gaia Online, and Helio for speaking about their experiences working with our APIs and even walking through some code snippets.

As a bonus, here's a bunch of us (Jochen, Jeff, myself) with Steve Mesa, the top poster in our discussion forum :)

Tip of the week: Getting where you need to go


It has turned out to be a busy summer for the Google Maps directions team up in Seattle. Between last week's launch of walking directions, this week's redesign of the printed directions page, the redesigned Google Maps interface, and the recent Avoid Tolls feature, it's getting hard to keep up! We wanted to step back for a moment and give you an overview of the most common tasks for getting directions through Google Maps. Here's a brief tutorial from Ryan, one of the directions team engineers:



Avoiding tolls


This week we've added an 'Avoid tolls' option to Google Maps driving directions. When you are getting directions, click the 'Show options' link in the left panel of the screen and you'll see a new option to avoid tolls:
When half your wallet is already going toward gas, it's nice if you can save some money for ice cream instead of dumping it all off at the toll booth.

Dog Soldiers (id., 2002)di Neil Marshall

Non ho visto The Descent e qui gira voce sempre più insistente che io mi sia perso qualcosa. Ma in compenso ho visto Doomsday (presto nei migliori cinema). L'ho visto e ne ho riso. E non mi è sembrato molto che il film ridesse assieme a me.

Ad ogni modo Dog Soldiers è un film di Neil Marshall inedito in Italia che parla di lupi mannari. E ci vuol un bel coraggio a fare oggi un film sui lupi mannari in maniera più o meno classica, dove per più o meno classica si intende un gruppo di esseri umani cadono prede di un gruppo di lupi mannari e tentano disperatamente di sopravvivergli.

Nei film di lupi mannari c'è un problema fondamentale, più che in altri. I lupi. Come renderli senza che siano ridicoli.
Non esiste infatti un'iconografia precisa dei lupi mannari. Sono più lupi? Più uomini? Camminano eretti? A 4 zampe?
Marshall non teme il ridicolo e li raffigura come giganti con una testa di cane. Come fossero una serie di Minotauri. Ma non usa effetti speciali e nemmeno soluzioni particolari, non procede per negazione nè applica trucchi cinematografici. Veste degli esseri umani con un po' peli (neanche troppi) e gli mette un mascherone. E non è che li inquadri in modo che tutto ciò non si capisca.

E se con la rappresentazione dei lupi non teme il ridicolo lo stesso si può dire con la realizzazione. Il montaggio (sempre di Marshall) è fastidiosamente amatoriale, confuso e a tratti incomprensibile, mentre le scelte di fotografia/scenografia (cioè come rendere determinati ambienti e come illuminarli) sono para-televisive a voler essere buoni.

Eppure non posso negare che Dog Soldiers nel suo classicismo moderno (i soggetti presi di mira sono dei militari, cosa frequente solo nel cinema più moderno) ha cuore. Il suo obiettivo è principalmente dare soddisfazione all'amante dei lupi mannari e di quel tipo di horror, ce la mette tutta e in un certo senso ci riesce, dimostrandosi un impossibile film sui lupi mannari, figure totalmente dimenticate dall'immaginario horror e forse anche giustamente.

Es compleixen 3 anys.


El passat 29 de juliol es complien 3 anys de la detenció de 13 indenpendentistes a l’extensió que té la Universitat Politècnica de València a la ciutat de Gandia.

Els fets, ocorregueren durant una protesta contra la presència de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) entitat que defensa tèsis acientífiques sobre la unitat del català i la presència en aquestes jornades de Fernando Giner -aleshores president de la Diputació, conegut blaver i antic falangista-. La concetració pretenia denunciar: per una banda, la complicitat de la UPV-Gandia amb entitats blavero-feixistes que defensen postulats contraris a bases filològiques i acadèmiques. I per l’altra, totes els impediments que des de la UPV es posen per a que els estudiants puguen desenvolupar una activitat associativa i política adequada –cal recordar, que la UPV no deixa als estudiants organitzar-se en organitzacions sindicals que defensen una territorialitat que estiga fora de la constitució espanyola, com és el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans SEPC-

Les companyes independentistes, que foren detingudes a punta de pistola per la policia local de Gandia, estan a l'espera de judici i s’enfronten a un delicte per desordres públics, amb una petició de penes de 10 mesos de multa a 12 euros diaris.

Es curiós, veure avui, 3 anys després, com les institucions municipals no s’han pronunciat davant uns fets tan absurdes i desproporcionats. Així però, no és extrany. En la darrera visita que féu la vicepresidenta espanyola Mª Teresa Fernandez De la Vega a Gandia, companyes de l’organització Maulets acudiren per repartirs díptics, explicant per que s’oposaven a la visita d’aquest personatge “polític”, aquestes foren apartades i expulsades per la policia que estava present allà. Mentres, els feixistes d’España 2000 i del GAV, que també assistiren per a protestar, es feien fotos davant la pasivitat de la policia que fins i tot, s’apartava per no interrompre la sessió fotogràfica. Deixant clar, quina és la forma de mesurar les coses que tenen institucions i policia en la capital de la Safor.

I TROBADA DE BUSCADORS DE CUQUES DE LLUM.


Xiquetes i xiquets, el pròxim divendres 1 d'agost tindrà lloc la primera trobada de buscadors de cuques de llum.

Us esperem al paratge de la Casa de la Llum per sopar i amb l'arribada de la nit esperar tindre molta sort per trobar aquest insecte tan captivador.

"Chi ha avrà sempre di più e chi non ha avrà sempre di meno"

Il pubblico che più guarda contenuti televisivi in rete (anche in primissima visione, sostituendo di fatto il pc alla tv) è quello con minor tempo a disposizione e che quindi soffre la logica a palinsesto.

Sociodemograficamente il segmento è prevalentemente femminile, tra i 25 e i 44 anni di età e, come sempre, appartiene ad un livello di istruzione alto.

Reconstrucció a La Granja de la Costera

No, no, no es tracta cap conseqüència dels terratrèmols. És sol que hui el poeta de Bèlgida afincat a Xàtiva, Toni Espí, farà a les 21:00, al local de la Banda de música de la Granja de La Costera, un recital amb poesies seues que es titula així. A Toni Espí li farà l'acompanyament musical Remigi Roca al contrabaix. Toni Espí és també membre del recentment creat grup Teatre de La Carassa que com sabeu va surgir de Xateba Teatre. Per això anem aprofitar per posar un fragment de la seua actuació dins de l'homenatge que Xateba li feu a Amalia Velandrino. El poema és de la poetessa polaca Wislawa Szymborska (1923), es titula Fill d'una època i no és apte per a apolítics i descafeïnats.

Manifestació La Font Roja també és nostra

Dilluns passat a Alcoi va tindre lloc la concentració en defensa de La Font Roja front a l'hotel que hi volen construir. En ella s'aplegaren unes 3.000 persones i 44 entitats. Podeu trobar més informació a la pàgina de la campanya: La font roja també és nostra. Si voleu adherir-vos a la campanya, s'ha creat un full informatiu i podeu descarregar-vos un altre de recollida de signatures. Vos deixem amb el Manifest que es va llegir i amb unes fotos de la manifestacio.


MANIFEST

Estem ací perquè ens estimem la Font Roja.

Som molta gent i molt diversa, amb el suport de moltes entitats, els qui ens hem ajuntat hui amb un objectiu comú: defensar el paratge de la Font Roja d’un projecte que l’amenaça; que amenaça la conservació dels seus valors naturals; que amenaça també els usos públics tradicionals; que amenaça el patrimoni cultural i la memòria de tots i totes.

La Font Roja no és un lloc qualsevol; és una petita joia amb un gran valor natural. Ja des del segle XIV es van acordar les primeres mesures per a protegir-la; i ara fa ja més de vint anys que va ser declarada parc natural, el primer parc natural de l’interior valencià.

També fa quasi trenta anys que es va aconseguir la recuperació de tot l’espai del paratge per a l’ús públic de tots els seus visitants. Sense que ja no hi haguera, per fi, usuaris de primera i de segona categoria.

Esperàvem —o almenys, desitjàvem— que amb aquestes mesures el futur de la Font Roja ja no correria cap perill més; també aspiràvem que els nostres fills pogueren gaudir del paratge com ho hem pogut fer nosaltres.

Ara veiem que no és tan fàcil, que cal continuar estant alerta. Que sempre hi ha qui vol posar els interessos mesquins d’uns pocs per davant dels interessos del conjunt de la societat.

El projecte d’un gran hotel de luxe en el mateix cor del Parc Natural és una amenaça de primer ordre, ja que provocaria un impacte ambiental i paisatgístic molt greu en una àrea especialment sensible. La construcció i funcionament de l'hotel en aquest punt trencaria el seu delicat equilibri ambiental: amb més soroll, més trànsit, més consum d’aigua i energia, menys silenci, la previsible tala de carrasques centenàries per accedir a l’aparcament subterrani, el perill d’afecció a l’alcavó de la pròpia font, la construcció de noves infraestructures i un llarg etcètera que no podem consentir.

El projecte (que, per cert, l’Ajuntament continua amagant) suposaria també privatitzar una part important del paratge durant un període de 40 anys, ampliable a 60. Sobre les condicions per a l’empresa, només cal tindre en compte una frase del plec de condicions: se li permet disposar de "tots els espais pròxims on es pretenga desenvolupar qualsevol activitat relacionada amb l'ús hoteler". És a dir, un autèntic regal per a l’empresa en detriment de l’ús públic i de l'accessibilitat per part dels visitants del Parc Natural.

Les facilitats per a l’hotel contrasten amb les limitacions que ja s'estan posant als usuaris actuals del paratge i als serveis essencials del parc natural. Un bon exemple d'això és la supressió dels paellers o l’expulsió de la brigada de manteniment que ocupava part dels antics xalets.

Demanem, per tant, que es conserven i rehabiliten aquests xalets, sense augmentar ni el volum ni les altures, per a destinar-los als serveis públics que requereixen el Parc Natural i els seus visitants.

Recordem també que hi ha alternatives turístiques menys impactants i socialment més beneficioses que un complex turístic, amb un hotel de luxe de més de 50 habitacions, en el cor de la Font Roja.

Hi ha raons més que suficients per a continuar mobilitzant-se en defensa de la Font Roja. Aquesta concentració no és cap final, sinó que és l’inici d’una campanya en la qual recorrerem a tots els mitjans possibles i que no acabarà fins que aquest projecte siga totalment descartat.

Si hui en som molts, la pròxima convocatòria hem de ser encara molts més.

La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural!

Wednesday, July 30, 2008

Looks Good To Me - Source Code Review Tools



Code reviews are the rule at Google -- peer review reduces bugs, increases code quality, reduces maintenance cost, opens up team communication, and helps get the job done right the first time.

Like many open source developers, Google engineers used to rely on mail and textual diffs when doing code reviews. That made code reviews a drag. Mondrian, a web based code review tool, made the process much more efficient by presenting the diffs and comments right in our browser. Mondrian inspired the open source project Review Board, and led to Rietveld, and now the new code review tools are available on Google Code's Project Hosting.

Reviewing code in your project is simple: browse any source file or diff, double click on a source line to add comments, then publish your comments along with a general comment and score for the revision.
You can see code reviews in action on the code.google.com support project. So why are you still reading this? Learn how to use code reviews and don't forget to let us know what you think.

Power to the print


Google Maps can help get you where you want to go, but let's face it, you can't be online all the time. Sometimes you really just need a good old-fashioned hard copy, so we're making it easier to print exactly the information you want: text directions, maps for any step, and - for the first time - Street View images.

Printing Directions with More Maps and Street View
Let's drive to a hotel in Tribeca from JFK Airport -- start off by clicking the Print link as usual.

Unfamiliar with the area? You can turn on a full-size overview map for your entire route and specific maps for each step.
Chances are, however, that you don't need that much detail for every single step, so hover directly over each step to turn that map on or off.
And if you follow directions best by using visual cues and landmarks, you can now add Street View images to your printed directions wherever coverage is available. Street View will show you what your step will look like as you approach it. For instance, below at step 14, we're on Chambers Street facing west and the directions tell us to turn right on to Church Street -- and we now have an idea of what that will look like.

You can turn on all available Street View images by selecting the "Street View" option at the top of the page. Or, you can hover over any step to see if Street View is available for that particular location, then click the "Street View" link to turn on the image for that step. If you want more control over the final print-out, simply grab and pan the image to reveal other landmarks - your Street View image will be printed at the viewing angle of your choice.

Printing Street View Directly
Now that we've arrived safely at our hotel, let's head uptown to the Natural History Museum. A printed map of the area with an image of the entrance might help us orient ourselves when we're on the street and away from the computer. Just pan your map over to the museum, and find the entrance in Street View. Click "Print" above the map to open the preview window. Finally, customize the layout to add or remove the map, and pan the Street View image to show exactly what you want. Print, pack and enjoy!

Dr. Horrible non si ferma qui

Dr. Horrible torna a poter essere fruito gratuitamente anche se con aggiunte pubblicitarie. Avete tempo ma non troppo, si parla di un mesetto di fruizione gratuita, dunque vedetelo. Anche perchè al Comic Con Joss Whedon ha annunciato un seguito.
Io comunque ci credo poco nel seguito.

VA DE POETES! (IX)

I per fi una dona en esta secció! Hadjira Oubachir és la poetessa amazic algeriana de l’expedició. Va nàixer a la Cabília el 1956. Ja s’ha dit en el capítol anterior que els amazics no són moros; Hadjira fa més aspecte de mamma italiana, una gran dona siciliana o napolitana, ben arrelada a la terra. És professora de francés, actriu, locutora de ràdio i escriptora. Però per damunt de tot és una lluitadora pels drets de la dona i una dona lliure a Algèria. I això és dir molt.
En un dels trajectes amb autobús, Salem (un altre dels poetes algerians) em conta que quan ell era xicotet, Hadjira ja era un símbol a la Cabília. Hadjira, que l’ha entés, retruca dient que tampoc no seria “tan xicotet”. Riem.
A l'hora dels recitals Hadjira s'abilla amb una falda llarga de molts colors, típica del seu país, i amb una brusa blanca i elegant.

Veureu que la lírica amaziga corre molt a la voreta de la vida. Pocs artificis, poques metàfores. Sense embuts. Les coses que assenyalen són urgents.
Ací van dos poemes de Hadjira:

SÓC
Sóc la flauta del pastor
els meus somnis color de sol
dels meus desitjos espurnejants.
Sóc la llum del món
el turó dels verds amors
el corall, fíbula de plata.
Sóc la portadora de pau
a les muntanyes
i al cor dels nens.

Sóc història testimoni
la de les guerres als maquis
la meva sang ha alimentat aquesta terra.
Contra la violència, la injustícia
contra els silencis culpables
sóc l’astre al cel.
Per als mariners en dificultats
i els seus fills a l’aguait
dels durs capricis del mar
sóc tendresa infinita.

Sóc rondalla, sóc cançó
sóc faula i després poema
Tifinagh el meu aliment.
Sóc guardiana dels tresors
dels valors de la meua pàtria
i l’obertura al món.
Sóc tuareg algeriana
als Aures, la Cabília
sóc portadora de cultura.

Sóc valentia i desafiament
al fons de les onades de la vida
visc els patiments del món.
M’abaixe i somric
us porte narcisos
com una muralla als vostres crits;
doneu-me una sola flor
un somriure que vinga del cor
en faré un paradís.

ÀNIMA ERRANT
T’estimava Amor
sense mi deies
el meu món es consumeix
T’odie Amor
quan a ta casa
he begut l’amargor

T’estimava Amor
quan les nostres trobades secretes
estaven perfumades de flors
T’odie Amor
quan al meu jardí de roses
només subsisteixen plors

T’estimava Amor
ploraves de tendresa
que jo creia sincera
T’odie Amor
quan has denigrat
l’educació de ma mare

T’estimava Amor
quan amb la mà a la mà
abraçàvem les estacions
T’odie Amor
quan sobre la meua llibertat
has construït la meua presó

T’estimava Amor
quan als debats
parlaves dels drets humans
T’odie Amor
a l’oceà encolerit
has deixat anar els rems

T’estimava Amor
per a tu els drets de les dones
eren l’essència de la vida
T’odie Amor
quan em dius
sóc l’home de la casa

T’estimava Amor
foren quines foren les nostres diferències
prou ens réiem de les lleis
T’odie Amor
quan per demostrar el teu valor
em vas alçar la mà

Joan Baldoví i Serneguet (Xàtiva, 1874 - Bombai, 1953)

Conegut també amb els malnoms de Joanet el Socarrat i el Senyoret de la Triaca, va ser un polifacètic esportista xativí de finals del segle XIX i primera meitat del XX.

Va nàixer al carrer la Triaca de Xàtiva. La sobtada mort dels seus pares, quan tenia quatre anys, va fer que anara a viure amb la seua avia materna a Valls (Tarragona). Allí és on va començar la seua trajectòria esportiva com casteller, formant part de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Va ser el participant més jove i que més amunt va arribar en el primer quatre de nou sense folre de la història, descarregat al 1881 davant la catedral de Tarragona.

Amb la mort de la seua avia, quan Joanet tenia quinze anys, va tornar a Xàtiva. Només arribar, es va iniciar al joc del raspall on va apuntar maneres des que s’arreglava les mans. Els aficionats prompte li van traure el malnom del Senyoret de la Triaca per l’estilisme i elegància dels seus moviments i la depurada tècnica dels seus colps. Als dos anys ja era conegut arreu del País Valencià.

La superioritat d’este pilotari era tan manifesta que, per igualar-lo en joc, en les partides per equips, el ficaven amb jugadors retirats, xiquets, minusvàlids, inclús una vegada amb una dona embarassada i, en partides individuals, sols li permetien jugar amb la mà esquerra (ell era dret). Així i tot, sembla que va estar invicte del 1898 al 1910 quan va perdre un mà a mà, al trinquet de Pelayo a València, amb un jugador amb qui no s’havia enfrontat mai, Nel de Murla, i en una modalitat acabada d’inventar per este últim pilotari: l’escala i corda. Eixe any, el Senyoret no sols va perdre la partida amb Nel sinó també els dits anular i xicotet de les seues dues mans en un accident que va tindre en altra de les seues passions: córrer els Sanfermins. L’amputació de quatre dits de les mans va significar la seua retirada com pilotari.

Va retornar a Valls iniciant-se en la pràctica de diverses especialitats esportives, arribant a participar en esdeveniments com les dues primeres edicions de la Volta Ciclista a Catalunya i els Jocs Olímpics d’Estocolm, del 1912, en la prova de pentatló modern que s’acabava d’introduir al programa olímpic. Durant esta competició un tir accidental d´un dels participants, George S. Patton, li va pegar en la cama esquerra, deixant al Senyoret coix de per vida. En l’hospital va conèixer a la dona amb la que tres anys després es casaria. Ella el va iniciar en el joc de l’escacs que el va captivar des del primer moment.

Malgrat la seua dedicació i ambició per convertir-se en un gran jugador d’escacs, mai va destacar. En les quatre edicions que va participar del campionat d’Espanya (de 1929 a 1933), la seua millor classificació va ser la setze. L'obsessió per este joc el va acabar trastornant. En 1945, la seua dona, davant un intent d’assassinat, decideix internar-lo al Sanatorio Psiquiátrico Nuestra Señora del Pilar de Saragossa, on acabava d’arribar com director un antic amic del Senyoret, l’ex-jugador d’escacs, el Dr. Ramón Rey Ardid (precisament el guanyador de les edicions del campionat d´Espanya on va participar el Senyoret). Allí va ser tractat amb una teràpia basada en el Xaturaji. Els efectes van ser positius i, en 1948, va abandonar el sanatori, traslladant-se a viure a la India on va destacar com jugador de Xaturaji. En 1953, a l’edat de 79 anys va morir a Bombai mentre disputava un torneig.

Batman potrebbe salvare gli IMax (se no ci prova il Panda)

Il Cavaliere Oscuro viene distribuito anche in una versione speciale per sale IMax, per la cui visione si paga di più. Dei 158 milioini di incasso del primo weekend americano del film 6,2 milioni sono venuti dai soli 94 schermi IMax, un'ottima media.

Infatti non tutti sanno che delle due ore e mezza di durata di Il Cavaliere Oscuro 30 minuti sono stati girati con macchine da presa IMax, cioè adatte alla proiezione sugli schermi giganti della catena di cinema king size.

E non tutti sanno (ma possono immaginare) nemmeno che la IMax non se la passa bene. Si tratta di una catena di cinema con schermi immensi come non ne avete mai visti (roba da 22 metri per 16 su cui si proietta pellicola a 70mm) che in Italia sta solo a Riccione e Taranto e che fino qualche anno fa erano gli unici a proiettare in 3D (ma più che altro ignobili documentari) mentre oggi sono gli unici a farlo ancora in pellicola.
Sono in sostanza un residuato tecnologico del passato, una cosa che era moderna quando cominciò negli anni '70 e che cerca disperatamente di rimanere moderna anche ora, un'idea stupefacente per ambizione (sono veramente grandi gli schermi li ho provati) ma ridicola per modello di business (necessitano di una struttura dedicata e non sono in franchise).

Allora il successo di Il Cavaliere Oscuro potrebbe dare alla catena la boccata di ossigeno di cui ha bisogno per completare il passaggio al digitale che sta operando e magari anche Kung Fu Panda che sarà sempre distribuito anche nella versione IMax (ma non godrà di scene fatte apposta per sfruttare lo schermo gigante).
Come ho già detto gli schermi IMax sono modernariato tecnologico ormai, tanto che dei 160 schermi che esistono nel Nord America solo 94 sono ritenuti adeguati alle loro proiezioni dagli studios di Hollywood e lo stesso vale per 60 sui 140 schermi che stanno nel resto del mondo. Il passaggio al digitale potrebbe abbattere molti dei loro costi (passando da più di 1 milione di dollari per installazione di tutta l'attrezzatura a 150.000 dollari) e rimetterli in pista, proprio quando il treno del 3D è finalmente pronto a partire.

L'obiettivo dichiarato ora dalla compagnia è 200 nuovi schermi in due anni di cui 40 in America e 10 nel resto del mondo per la fine dell'anno (vedi mai che venissero a Roma...).
Tutto per merito del successo di cui Il Cavaliere Oscuro sta godendo e che si riflette anche sui cinema IMax, ora di nuovo (ma chissà per quanto) fintamente al centro della modernità dell'esercizio cinematografico.

Tuesday, July 29, 2008

New, blue, and better than ever


Less is more.

Before

After

With the new look for Google Maps, you can do all of the same things, but without the extra clutter. Find businesses (creamery near palo alto), addresses (6605 Delmar Blvd, St Louis, MO), and more (root beer in sf) from one search box. You might also notice the map is a tad bigger, and that it's easier to get full screen maps:


I hope the new design makes it easier to find everything you need. And incidentally, if you're ever in St. Louis, stop by 6605 Delmar. Particularly if you like root beer.

Segon concurs literari d´estiu organitzat per El Penjoll:

1ers PREMIS DE BIOGRAFIES FICTÍCIES EL PENJOLL 2008

Després de la bona acollida del concurs de micro-relats i veient que els autors d’El Penjoll es troben faltats d’inspiració, espiració i, inclús, expiració hem pensat que és un bon moment per estrènyer les galtes del cul d’un desconegut o desconeguda, i escalfar-se el cap participant en els Iers Premis de Biografies Fictícies El Penjoll 2008, que es desenvoluparan d’ara mateix fins el tercer i últim dia de Fira Bestiar de Xàtiva. Ací teniu el cartell, inspirat en un disseny del Titi, i les bases del concurs, que res tenen a vorer amb les de l'OTAN.


El Penjoll. Art de paraula amb la inapreciable col·laboració de l’Institut Independent d’Estudis Patafísics del País Valencià, El Palleter i l’Esglèsia Pastafari de Xàtiva gosa convocar el Iers Premis de Biografies Fictícies El Penjoll 2008. Podran optar a estos premis totes les obres que s’ajusten a les següents bases:


1) Podrà participar qui vullga i amb tantes biografies com vullga.


2) Les biografies estaran escrites en valencià, català, o com vullgueu dir-li.


3) Els treballs presentats seran originals i inèdits.


4) Faran referència a personatges ficticis però que, ací està la gràcia, han contribuït a la cultura i desenvolupament de Xàtiva i voltants.


5) Les biografies tindran una extensió mínima de tres-centes paraules i màxima de sis-centes (és molt important que si et dius Lo Pol et tornes a llegir esta base del concurs abans de presentar una obra).


6) En el text es pot recórrer a la utilització d’hipervincles, així com imatges o vídeos.


7) Les biografies es presentaran en forma d’entrades dins de la revista-bloc El Penjoll. Art de Paraula (http://elpenjoll.blogspot.com/). Aquells que no siguen autors d’esta revista-bloc i vullguen participar enviaran el seu treball a l’adreça de correu electrònic: elpenjoll@gmail.com, sotasignant-lo amb nom, pseudònim, heterònim, un codi numèric o de barres, o com preferisquen identificar-se. En estos casos, l’organització es farà càrrec de penjar-lo al bloc com entrada amb la identificació que s’ haja facilitat.


8) Una vegada penjat a la revista-bloc es considerarà que la biografia i el seu autor estan participant en el concurs. Si una biografia és eliminada pel seu autor es considerarà que este renúncia a la participació en el premi.


9) El període de presentació de biografies és des del mateix moment en que es publica este missatge a la revista-bloc El Penjoll. Art de Paraula, el dimarts vint-i-nou de Juliol, fins el tercer i últim dia de Fira Bestiar de Xàtiva 2008.


10) Premis. El jurat tindrà total llibertat per donar els premis i mencions (per a bé i per a mal) que crega convenient i sota la seua responsabilitat.


11) El jurat es composarà durant el transcurs del concurs (s’accepten voluntaris). En cas de necessitat, el jurat podrà comptar amb l’assessorament del gran superheroi suecà Llepo-Man. El veredicte d’este jurat serà inapel·lable.


12) Qualsevol situació no prevista en estes bases serà resolta a cara o creu, o segons els criteris d’El Penjoll.


13) La participació en este concurs implica l’acceptació plena d’estes bases (a excepció de la 14).


Sort i al bou!

Quello che non leggerete da nessuna parte sulla conferenza di presentazione di Venezia65

La proiezione d'apertura (Burn After Reading dei fratelli Coen) sarà fatta in digitale con tecnologia DCP, è la prima volta in assoluto che in un festival di primo piano la proiezione d'apertura è digitale (beccati questo Cannes!).
E' stata una richiesta della casa di produzione a cui il Festival ha risposto con entusiasmo

Marco Müller, il critico cinematografico al momento più potente e importante in Italia e probabilmente tra i più importanti al mondo, si è sentito in dovere di rispondere ad una polemica con Ezio Greggio (!!) sul fatto che ai grossi festival non vanno mai commedie

In giuria c'è Johnnie To (magari già lo sapevate, io no)

Da che la conferenza stampa era sottolineata da un tappeto sonoro di battere di tasti su portatili quando Müller ha esposto il concetto di "cinema nomadico in un mondo globalizzato", che guiderà il suo secondo mandato come "rendersi porosi e essere parte di un processo osmotico che esiste da migliaia d'anni in cui le culture vivono in un rapporto simile a quello delle onde nel mare" tutti si sono zittiti e io mi sono quasi commosso

QUE VENEN ELS MARCIANETS! (IV): PIM, PAM, PUM

Disfruteu, pecadors, amb esta remesa. A jugar!

Questioni di famiglia

Su Repubblica di sabato è andato un articolo che è anche disponibile online di Marino Niola, ordinario di Antropologia Culturale che spesso scrive per il giornale. E' di Napoli come originariamente la mia famiglia, somiglia ai miei zii e nonostante il mio cognome non sia molto diffuso non è parente, ho indagato.
Eppure quando leggo che uno che viene dal mondo accademico umanista vecchio stampo scrive cose simili sui blog, manifestando un simile odio per il passatismo, sento che il legame familiare si rinsalda:
Frequentare i blog serve, fra l'altro, a smontare molti dei luoghi comuni sugli effetti nefasti della digitalizzazione della realtà e sull'apocalisse culturale che essa comporterebbe. Fine della lettura, tramonto dell'italiano, declino dello spirito collettivo. In realtà questo sguardo luttuoso sul cambiamento lamenta sempre la scomparsa delle vecchie forme e proprio per questo fa fatica a riconoscere l'intelligenza del presente.

Monday, July 28, 2008

De rebaixes


Supose que els socialistes valencians, aprofitant l’època d’oportunitats comercials que sol donar-se per aquestes dates, han decidit “rebaixar” els continguts de les seues propostes ideològiques. Ara ja parlen, sense embuts, de desfer-se del nom que tant incomoda al PP, allò de País Valencià. Ha arribat el moment, diuen, d’assumir la “derrota” dels símbols (al meu entendre millor parlem de claudicació, veritat senyor Lerma?), en un exercici de realisme que més bé sembla un atac de pànic. Si per alguna cosa s’ha caracteritzat el PSOE és precisament per saber renunciar quan toca dels “trastos incòmodes” i llançar llast a fi de que el globus no perda alçada.
De sobte, més que un partit, s’han descobert com una marca (comercial?) que cal actualitzar. Per aquest motiu fan una lectura pròpia i curiosa dels recents estudis sociològics per acabar entenent que la societat és un mercat en potència i hi ha que adaptar-se a les seues exigències. No es parla de millorar l’exercici de pedagogia per explicar-se millor de cara a la ciutadania, no. Exercici d’autocrítica, que cal. Sinó d’acomodar-se als paràmetres ideològics dels votants que, com tothom sap, hui per hui són majoritàriament votants del PP i de retruc, els duu a definir-se com el “centre progressista”. Si tenim en compte que “progressista” és l’eufemisme que es fa servir per evitar “esquerra”, i que el centre potser el punt del no-res, el resultat és, si més no, desconcertant. A no ser que vulguen jugar al joc de l’ambigüitat, tal i com la fa dreta i mimetitzar-se amb els seues paràmetres ideològics. Pel que fa a la seua visió de país, de fet, ja són coincidents en moltíssimes coses.
El que no es pot entendre és que tenint com tenen una envejable infrastructura, organitzativa i mediàtica, no troben la manera de recuperar el crèdit que els caldria per augmentar les seues possibilitats i amarar la ciutadania amb les seues propostes. Potser —i és una hipòtesi—, hui són només una maquinaria rovellada i envellida que només fan grinyolar quatre espavilats per eternitzar-se en el negoci del viure sense ofici ni benefici. Si d’alguna cosa s’haurien de desprendre és de la burocràcia, la funcionarització i la cultura del “pessebre” en la que viuen.
Ja sabeu, els socialistes valencians tiren la casa sencera per la finestra. Oportunitat o defenestració?

Google Calendar Now CalDAV-Enabled: Bring on the Feedback



The Calendar team was the first to launch its Google Data API back in 2006, and in that proud tradition, we're excited to offer an additional way for developers to read from, and write to Google Calendar: the CalDAV protocol. (CalDAV — an extension of WebDAV — is an evolving, open standard for calendar synchronization.)

So far we've focused on Apple's iCal 3.0 as a first working example of 2-way Google Calendar sync over CalDAV.* But we're calling all current and prospective CalDAV developers to help us firm up the implementation, and make it play nice with other popular CalDAV-friendly clients.

For information on how Google Calendar data maps to the CalDAV protocol, please check out our CalDAV developer's guide. And of course, don't hesitate to hurl feedback in the general direction of our Google Group.

* Disclaimer: during this developer-focused release, and in light of known issues, we strongly suggest that you restrict Google Calendar <> iCal 3.0 synchronization to test accounts only.

Preferisco L'Ascensore (Safety Last!, 1923)di Fred Newmeyer e Sam Taylor

Notissimo per tutta la parte finale caratterizzata da una folle scalata in cima ad un palazzo cittadino (non un grattacielo ma comunque un palazzo decisamente alto) realizzata dal vero e con pochissime misure di sicurezza (di cui la foto a sinistra è l'immagine più nota), Preferisco L'Ascensore è universalmente considerato il simbolo e la punta più alta del cinema di Harold Lloyd, contemporaneo di Buster Keaton e Charlie Chaplin ma meno fortunato (anche meno di Keaton che almeno oggi è totalmente rivalutato).

Meno legato di loro all'azione ma molto più focalizzato sul contrasto tra uomo e modernità Harold Lloyd non fa molto ridere, semmai più commuovere (l'abbraccio finale di questo film (foto al centro) è degno di Chaplin). Il suo personaggio, un omuncolo, indifeso e disperato non si differenzia molto dai "clown moderni" che impersonavano i comici del muto, ma senza bisogno di maschere che non siano gli occhiali tondi e il cappello di paglia.

Nonostante, come detto, in genere la sua comicità sia meno centrata sull'azione rispetto ai più illustri contemporanei, Preferisco L'Ascensore contiene la dimostrazione più eclatante di come al di là del western, il cinema delle origini materializzasse l'esigenza di un cinema di azione con le comiche.
La già citata scalata del palazzo si riassume in una ventina di minuti altamente adrenalinici che sfruttano i classici espedienti (ogni piano una situazione diversa da spiare dalle finestre e un pericolo diverso che lo assale rischiando di farlo cadere) per creare tensione e mettere in scena la follia di un uomo che per inseguire il successo cittadino (all'inizio parte dalla provincia per andare a lavorare e farsi una posizione a Los Angeles ma chiaramente non ci riesce e finisce preda di questi mezzucci per guadagnare le cifre che millanta alla sua ragazza) rischia davvero la morte in un'impresa folle guardata con passione e ammirazione dalla folla. E con passione e ammirazione anche da noi stessi che, come gli spettatori dell'epoca, rimaniamo sorpresi del rischio a cui si è sottoposto Lloyd, cosa che genera un aumento di tensione e comicità.

Non c'è pace

Come l'anno scorso.
Manco è uscito Wall-E da noi che già girano i teaser trailer del prossimo film, Up, dal regista di Monsters & Co.. Ufficialmente primo progetto 3D della Pixar.

Il Cavaliere Oscuro (a freddo)

Mi pento di aver scritto a caldo di Il Cavaliere Oscuro, tantissime cose emergono con il tempo (come si conviene) e quindi non possono essere ricondivise.
Una per tutte è la trasformazione di Michael Mann da regista in stile e la sua applicazione in un altro contesto (il film di supereroi), la sua rielaborazione per le masse. Cosa che si traduce sostanzialmente in un cambio nella centralità del rapporto tra personaggi e città o ancora meglio tra caratteri e paesaggi.
Dice fin troppo bene Gahan quando scrive
[...]L'immagine, pochi secondi, nella quale Heath Ledger se ne sta penzolante, sporgendosi dal finestrino di un'auto della polizia, incorpa l'intero film replicando fatuosamente dal basso la presenza dall'alto del torvo Christian Bale scrutante sulla città[...]
A questa si potrebbe aggiungere la scena del dialogo capovolto, centrale in tutti i sensi e altrettanto simbolica per come abbia il resto del mondo di sfondo ancora una volta.

Il Cavaliere Oscuro è un film prettamente di immagini questo è il punto, ed è lì che vince. Al di là di tutta la sceneggiatura e tutta l'ottima realizzazione e la loro qualità migliore sta in come ridefiniscono il rapporto che i protagonisti hanno con la città intesa come Metropoli, cioè il paesaggio che gli sta intorno, meno caratteristico che negli altri episodi di Batman eppure più importante.

Forse per questo il trailer faceva intuire un film anche migliore di questo poichè al di là di una trama di una solidità rara (e s'era già detto questo) sono le immagini di questo film ad essere devastanti e comunicative (da bravo regista britannico qual è Nolan). E quasi tutte coinvolgono il Joker, anzi il nuovo Joker barbonesco (la città), caotico (la città) e disperato (la città), simbolo perfetto di tutto quello che è Metropoli al cinema, cioè rappresentazione narrativa di Metropoli.
Davvero per rendersene conto è utile rivedere il trailer.

Sunday, July 27, 2008

Cellulite e Celluloide - Il podcast

Il consueto podcast settimanale della trasmissione in onda su RadioRock (106.600 FM) ogni sabato alle 17, che vede ai microfoni oltre a Prince Faster anche il sottoscritto sotto lo pseudonimo di Gabriele Vasquez.

Nell'ultima puntata prima della pausa estiva si cavalca senza ritegno il successo del film parlando in toni entusiasti di Il Cavaliere Oscuro, da lì si propone un sondaggio sui migliori cattivi del cinema.
Si passa poi alla clamorosa uscita (??) al cinema di Invincible di Werner Herzog e si demolisce Dante 01. Senza indulgenza per la tenera età si dà addosso anche a Big City mentre con l'altra mano si prova indulgenza per Grace Is Gone che un po' di perchè ce l'ha.
Parole non eccessivamente violente anche per Le Cronache di Narnia: Il Principe di Caspian, un po' di insulti a Le Morti Di Ian Stone e in chiusura tanta facile e scontata goliardia per Denti.

LA PUNTATA DEL 24/07/08

Per i file occorre ringraziare il prode Luca che pur non avendo nulla a che vedere con l'amministrazione della radio ha deciso in proprio di registrare, tagliare e mettere online i file.
Or dunque adesso anche se non siete di Roma o dintorni potete godere anche voi di queste perle radiofoniche e sottoscrivere i podcast come più vi aggrada. O consultare l'archivione.

Spero ci sia anche il "gran filone d'oro"


di Takashi Miike

(qualcuno sa esattamente cosa significhino i caratteri che compaiono alla fine? Quelli che stavano in coda ad ogni cartone giapponese anni '70)

Update:
Nei commenti Fabio spiega che
Si pronuncia tsu-zu-ku, è scritto in hiragana e vuol dire continua.

つづく

Il kanji corrispondente è.

続く

La Paura Mangia L'Anima (Angst essen Seele auf, 1974)di Rainer Werner Fassbinder

La Paura Mangia L'Anima (anche noto da noi come Tutti Gli Altri Si Chiamano Alì) parte da Secondo Amore di Sirk, ne conserva l'impianto della trama e in un certo senso lo spirito, e soprattutto scopro ora che è anche alla base di Lontano Dal Paradiso il quale non solo rielabora Sirk ma lo fa attraverso l'esperienza di Fassbinder ricostruendo nel suo film un percorso evolutivo non di un genere ma di una trama. Geniale!

Ad ogni modo La Paura Mangia L'Anima è curiosamente recitato malissimo (e l'ho visto in versione originale, non oso pensare a quella doppiata!), se si esclude Brigitte Mira gli altri attori sono abbastanza monocorde e non aiuta di certo la direzione "straniante" di Fassbinder. Il film così prende immediatamente una piega molto netta.
Pochissima colonna sonora e molto ben dosata, grandi silenzi espressivi, anzi "incredibilmente espressivi" data la cattiva recitazione, o forse paradossalmente proprio per quella. La fissità dei volti, le parole pronunciate in maniera stentata (uno dei due protagonisti è un immigrato e non parla bene il tedesco) e i pochi gesti di tutti i personaggi che contornano la protagonista alla fine costruiscono senso. Lungi dall'essere difetto della pellicola diventano strumento espressivo amplificato dai silenzi.

La Paura Mangia L'Anima nonostante operi una critica sociale che oggi appare all'acqua di rose e nonostante lo faccia con un certo manicheismo, riesce lo stesso ad essere programmaticamente metaforico (la scena la bar dopo la pioggia con i tavolini gialli è emblematica) e misteriosamente comunicativo.

I personaggi spesso inquadrati attraverso la cornice che creano porte e finestre, incastrati nelle loro case (ma questo viene da Secondo Amore) si agitano pur rimanendo fermi, tutti agiti da Emmi, la protagonista, unico personaggio veramente attivo che fa ruotare il mondo intorno a sè. Un mondo cattivo e quindi immobile per contrasto al dinamismo della parte indubitabilmente buona del film (l'avevo detto che c'era un po' di manicheismo...).

Fenomenale infine la chiusura del film ottimista e pessimista al tempo stesso, moderna e antica al tempo stesso, dolce e amara al tempo stesso. Una malattia che arriva a rompere l'idillio come sempre nei melodrammi classici, causata dalla cattiva condizione degli immigrati in Germania, che non sarà curata di certo con l'amore ma questo non impedirà di tentarlo disperatamente.

Saturday, July 26, 2008

Per fi arriba l'episodi 3 de Mãemeua

Encara com ha arribat el cap de setmana i el nou episodi de Mãemeua. Entre els terratrèmols i la falta de participació a El Penjoll, pesta setmana ha estat molt dura de passar. Pa'postres el malèvol Calinca ha tornat a fer de les seues emprenyant a Paco, però això sí, d'escriure ell res de res. Si no fóra per l'incansable Josep Manel i per l'aportació de Paco ací haguerem passat la setmana en blanc. Escriviu Maleïts! que no feu més jugar als vídeojocs del Santíssim Pare! (per cert quina novetat ens portarà pesta setmana?). Bé, queda dit. Ací vos deixem amb el nou episodi de Mãemeua que es titula P.A.I. (de què anirà?).


www.Tu.tv

Friday, July 25, 2008

Memories of the Amazon

Last month a group of Googlers traveled to the Brazil at the invitation of Chief Almir Surui and the Amazon Conservation Team (ACT) to lead a series of workshops for members of his tribe and others who are interested in using technology to protect the Amazon rainforest. Technically we were the trainers, but the trip was an incredible learning experience for all of us. I hope you'll read the account of our trip we just posted on the Google Earth Outreach website, but there were more great stories and memories than could fit in one place. So I've asked some of my fellow Googlers to share some of their favorite moments here, starting with mine:

Fun with Gigapan

Gigapan is my favorite new toy, and made a great addition to this trip. With it you can create ultra-high resolution panoramas (up to 5000 megapixels!) that can be viewed on the web, or in Google Earth (look in the 'Gallery' Layer). Created by the Global Connection Project (a collaboration between NASA and Carnegie Mellon University), Gigapan is a powerful tool for promoting cultural exchange. Several units were donated to the Surui people and ACT so that they can document and share indigenous and Amazonian life with the world. While in the village of Lapetanha I mounted my digital camera on the robotic unit and took three panoramas of the village. If you explore the one embedded below, you can see some Googlers having lunch under a traditional thatched shelter, and others playing 'tag' with the Surui kids.



From Marcelo Quintella, Product Manager, Google Brazil:

"Seeing the Amazon from the plane is an amazing experience. It is incredible how the the forest does not start gradually. It's like a wall: on one side you have farms and city, and suddenly the forest is there, dense with trees. I think the forest used to start gradually, but with deforestation we only see this "wall effect."

From Mark Aubin, Software Engineer, Google Earth:
"Seeing two Amazonian Indians from opposite sides of the Amazon meet and embrace for the first time was a powerful moment for me. They communicated easily with smiles and embraces, but speaking proved quite challenging. Wuta (left), a cartographer for ACT Suriname, speaks Tiriyó. Chief Almir's father, Maribop Surui (right), speaks Tupi-Monde, the native language of the Surui. As Maribop spoke, Almir translated to Portuguese, then Vasco would translate to English, and then Skappie, Wuta's Surinamese colleague, would finally speak Tiriyó to Wuta. Despite this game of 'telephone' I could see from their faces that they shared a common bond that goes very deep." (Photo courtesy of Andrea Ribeiro)

From Amit Sood, Google Europe:
"As our training session started off, I scanned the room to gauge the students' levels of knowledge. It was clear that some students are more comfortable than others. A few minutes into the session I noticed a group of four women sitting quietly, staring at their monitors and not participating in the training exercises. I investigated, and learned that they were not familiar with the mouse or the other strange equipment that is such an everyday part of my life. A fellow instructor, Eduardo, focused his attention on them while I continued the training. At the end of the day I witnessed something that made me feel both proud and sad: all four women were chatting away on the Internet, searching, moving the mice as if it were something they had always known. Smiles all around, no sense of apprehension: The Net had found four more addicts."

There were no cameras around to capture that particular moment, but here is a nice one of Amit during the training (and me, on the far right):

If I've piqued your interest and you want to learn more, Rebecca Moore, Manager of Google Earth Outreach, has posted her thoughts about the trip on the Official Google Blog.

Effetto Dr. Horrible?

No.
Troppo stretti i tempi, tuttavia è probabile che la sola notizia di una produzione come Dr. Horrible Sing-along-Blog, a buon livello di budget indirizzata ad una distribuzione esclusiva in rete e poi il susseguente successo (server intasati nei giorni di visualizzazione libera e in testa alla classifica delle vendite di iTunes video ora) abbiano sbloccato il passaggio finale di molti progetti.

Arriva oggi notizia che la Electric Farm Entertainment (già autrice del trascurabilissimo e inutilmente ambizioso Afterworld) produrrà due serie per la rete (e per i cellulari) dal profilo alto.
Una da 50 episodi di tre minuti l'uno con protagonista Jon Heder che si chiamerà Woke Up Dead e racconterà di un ragazzo che si sveglia immerso in una vasca da bagno e pensa di essere morto. Non si sa di più ma di mezzo ci sono gli zombie, dovrebbe ad occhio e croce essere una cosa ironico/parodistica sui morti viventi, che con Heder può anche uscire carina.
E un'altra chiamata Gemini Division di carattere fantascientifico con Rosario Dawson. Di questa si sa che avrà moltissimi sfondi in 3D, il che significa ambientazioni irreali e un profilo e ambizioni moooolto diverse da dr. Horrible.

Non è purtroppo dato sapere molto altro se non che la serie con Heder è diretta da John Fasano già sceneggiatore di Universal Soldier e Al Calare Delle Tenebre mentre quella con Rosario Dawson non si sa chi siano gli autori. Cosa abbastanza importante in un settore in rapido sviluppo come quello della rete dove le cose peggiori vengono proprio dalle produzioni più costose...

"La amenaza de Andromeda" (1971)


La amenaza de Andrómeda”, és un film de l’any 1971 dirigit per un tal Robert Wise i basat en una novel·la del Michael Crichton, aquell del Park Jurassic. Vaig veure aquesta pel·lícula, per primera vegada, a un cine club que mon pare i els seus amics organitzaven als locals del Patronat parroquial del poble. Llavors jo tenia huit anys. De fet és la primera vegada que veig ciència ficció i, des d’aleshores, en sóc un fervent consumidor, tant literàriament com cinematogràfica. No cal dir que vaig quedar totalment captivat per aquella història visionària sobre les pandèmies i els seus desastrosos efectes sobre la humanitat. Allí és conta un presumible fet real sobre una important crisi científica als Estats Units que va durar quatre dies, i que són els que descriu de manera molt efectiva la pel·lícula.
Tot comença quan una càpsula espacial s'estavella en un poblet perdut de Nou Mèxic i, en el moment de la seua recuperació, descobreixen que tots els seus habitants han mort en estranyes circumstàncies, llevat d’un home vell i un infant, per la qual cosa es dóna l'alarma mobilitzant a tots els científics disponibles amb l’objecte d’esbrinar les causes d’aquest estrany succés en un laboratori secret i ocult en ple desert, el qual està dotat amb les més avançades tecnologies. De fet, aquest laboratori és on es desenvolupa la major part de la història.
En aquella època sorprenien els decorats i equips científics reals, els quals van ser subministrats (això ho sé ara) concedint així major versemblança a la història, per les empreses que van participar en l'elaboració del film.
Tot ve a tall perquè recentment ha sigut “revisitada” pels germans Scott, el Rydley i el Toni (Blade Runer, Alien...) en una producció de dos capítols per a televisió. Malgrat l’acció trepidant de la mini sèrie, els efectes especials, les truculències i l’aparent drama humà que representa, aquesta nova presentació del clàssic de la ciència ficció és un desafortunat producte que ni entreté, ni emociona, ni res. Només dóna unes ganes immenses de poder tornar a veure l’original i gaudir de la seua franquesa, dels seus ambients claustrofòbics, de la seua tensió argumental, sense escarafalls ni focs d’artifici i de la seua solidesa.
Resulta lamentable que amb els mitjans dels que disposa actualment el cinema, i del prestigi de dos directors com els Scott, no siguen capaços ni d’igualar un producte com el del senyor Wise. De fet, en aquest remake, l’única cosa intel·ligent sembla ser el virus.

Le Cronache di Narnia: Il Principe di Caspian ( The Chronicles Of Narnia: Prince Caspian, 2008)di Andrew Adamson


Che davvero non c'è niente da dire... Cioè il film scorre, si lascia guardare e si lascia anche dimenticare poco dopo, ma senza infamia e senza lode.
Troppo ragionevole e abilmente adatto al suo target per essere davvero criticato, troppo piatto e innocuo per essere esaltato.
Nemmeno la presenza di due italiani scatena considerazioni valevoli e mi sembra di rilevare le medesime difficoltà anche da altre parti.

E' carino Le Cronache di Narnia, un po' come il primo, un po' ti colpisce nel vivo con metodi tradizionalmente disneyani (dinamiche familiari semplici e basilari) e un po' tenta (ma blandamente) di risvegliare i valori conservatori dentro di te.
E' come il brodo della mensa delle suore. Non è che fa schifo, scende giù ma non sa di niente.

Notabile tuttavia la decisione di farlo uscire il 20 Agosto. Veramente ardita mi complimento. Vedremo se la gente ci va lo stesso.