.:[Double Click To][Close]:.
Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner




Sunday, February 1, 2009

EROTIKON. (Parts 6 i 7)

Fidels a la cita, continuem amb la nostra manera particular de vore la película Erotikon. Si encara no heu vist cap episodi, us animem a vore la primera entrega (ací) i els posteriors capítols d'aquesta saga txeca (ací i ací). S'ha de dir, per altra banda, que els comentaris que s'han anat afegint a les diverses entrades són més que interessants.
----------------------------------
Hui és el torn dels episodis 6 i 7. Ací teniu els enllaços de YouTube:
- Erotikon. Part 6.
- Erotikon. Part 7.

Una de les novetats és que hem descobert ja com es diu la protagonista de la peli. En els rè
tols, escrits en txec, apareixia la paraula Andreo, i això em va dur a pensar que aquest era el nom del protagonista masculí, però una filtració de dades provinents d'Internet ens ha desvelat que es tracta d'un nom femení, Andrea, i que aquest es correspon amb el paper estelar interpretat per l'actriu eslovena Ita Rina.

Llavors, ¿co
m es diu el protagonista masculí? Basant-nos en les mateixes fonts fidedignes hem descobert que el seu nom i cognom són... anglesos. Pel que fa al nom de pila, no és altre que George... ¿Què vol dir això? ¿Se'ns trenca el mite del 'Czech-lover'? ¿Estem davant d'un conqueridor nascut a Manchester o Philadelphia, en comptes de la bella ciutat de Brno o Praga? Hi ha, però, una altra possibilitat: potser el nostre protagonista és txec però ha decidit anglificar-se el nom. Recordem que en aquelles èpoques ja començava a imposar-se arreu del món la cultura popular nord-americana, sobretot a través del cinema, i que molts europeus van quedar fascinats davant d'aquest fenòmen. Un d'ells va ser el pintor alemany George Grosz (1893-1959), que fins i tot va arribar a canviar-se el nom, de "Georg" a "George", impulsat per la seua visió idealitzada dels EEUU. George Grozs és un dels artistes més destacats de l'expressionisme alemany. En els seus quadres (com el que veiem ací) va mostrar una visió satírica de la societat que l'envoltava. A més, aprofitava per riure's obertament dels feixismes emergents, cosa que el va dur a l'exili, precisament a Nord-Amèrica.

Dit açò, crec que convindria potser denominar el nostre protagonista simplement com a
Georg. Tindríem així un híbrid. ¿Per què no?

Doncs bé, la història continua. No apareixen nous prot
agonistes però els ja coneguts ens revelen noves facetes, com per exemple aquesta:









Una cosa que m'intriga és per què Georg, Andrea i el nóvio d'aquesta van junts a tot arreu. Per exemple, ací els tenim en u
n descapotable, en ple hivern (fixeu-vos en la neu dipositada sobre els barrets, deu fer un fret que pela!):

Com sempre, us invitem a vore la pelli i anar escrivint comentaris si us ve de gust.

No comments:

Post a Comment