El vi vol repòs en la botella, però els ceps de raïm necessiten del contrast dels excessos. Hiverns freds i estius calorosos, amb grans diferències de temperatura entre el dia i la nit... La nostra zona és bona per al cultiu del raïm. Terrenys de secà... Com els de Bixquert que, abans d´urbanitzar-se, eren bancals de raïm. Els primers xalets encara mantingueren el seu cultiu, però ara ja poc queda d´aquells ceps. Una llàstima perquè qui sap si d´haver sigut d´altra manera no estaríem parlant d´alguna bodega a Xàtiva. Però, com que no en tenim cap, vos parlaré de les més pròximes que cada vegada elaboren millors vins.
Estes bodegues estan situades a les comarques de
- Comencem per la comarca de
- A
- La comarca de
- I al Comptat estan les bodegues de Vins del Comtat a Cocentaina amb denominació d´origen d´Alacant i el Celler
A que no creieu que hi havia tantes bodegues per la zona? Doncs ara quan vos conte els caldos que tenen veureu... Què dic veureu! Beureu! I això que estes no són totes les bodegues de la zona, són la meua selecció. Hi han més com la bodega Bataller i la cooperativa de Castelló de Rugat o les cooperatives d´Albaida, la Pobla del Duc, Quatretonda o alguna bodega de Benigànim (per dir-ne algunes). Però, de moment, considere que estos vins són d´una qualitat inferior a l´exigida a vini, vid i vici .
Per últim, indicar-vos que els vins que es comentaran a partir de la següent entrada, els podeu aconseguir en les mateixes bodegues o en tendes especialitzades on-line com TendaVins o Vinos Valencianos, però jo vos recomane que es personeu a la Bodega Tossalet de Xàtiva (C/ Francesc Rubio, nº2) i es deixeu assessorar per Àngel, que este sí que entén de vins.
No comments:
Post a Comment